Lapinlahden Sosialidemokraatit
Nettiadressi | Kommentteja Ylä-Savon yhteispuhdistamohankkeesta

Puhtaamman Onkiveden puolesta

Kommentointipalsta suljettu, SUURI KIITOS kaikille tänne kirjoittaneille!

Kommentteja


huolestunut @ 26.11.2010 / 10:18:35
Miksi ottaa muiden likavedet Lapinlahdelle,omissamme on jo tarpeeksi.Luonto kärsii....ja ihmiset.


Tapani Katainen @ 26.11.2010 / 10:09:31
Ottakaa päättäjät huomioon todelliset kustannukset (Myös luonnon maksamat). Katsokaa muiden alueen tutkijoiden tuloksia Iisalmen reitin tilasta. Onkiveden "pistekuorma" vaikuttaa paljon ja laajalle vähäisen vesimäärän sekä klorofyllipitoisuuksien vuoksi.

Väritetty konsulttitutkimus, jonka tilaajana osaltaan Iisalmi ilmoittaa lähtökohtaisesti että muut vaihtoehdot kuin VE1 ei ole soveltuvia heille. Kiuruveden jätevesien puhdistäminen ei käy Iisalmelle, vaan nekin tulee ohjata eteenpäin Lapinlahdelle? Miksi pieni määrä Kiuruveden jätettä kauhistuttaa Iisalmea, mutta kaikki pas... otetaan hymysuin Lapinlahdelle?! Konsultit sai rahansa, jos tämä päätös menee läpi Lapinlahdella, voisi epäillä muidenkin saaneen...


Jahvetti @ 10.11.2010 / 22:22:48
Onko kunnanviranhaltiat miettineet minne suurpuhdistamolta tuleva kuivajäte sijoitetaan,nyt kun on todettu ettei polttaminen onnistu. Tuskin naapuripitäjätkään suostuvat ottamaan loputtomiin koko yläsavon jätevuorta, ehdottaisin että korottaisimme Väisälänmäkeä ja rakentaisimme sinne lentomäen luisto olisi taattu kesälläkin?


huolestunut kesämökkiläinen @ 08.11.2010 / 19:51:37
Voi,miksi rakensimme kesämökin Onkiveden rannalle? Jos yhteipuhdistamo tulee, niin sillä ei ole mitään arvoa, kun järvessä ei voi uida eikä kaloja uskalla syödä. Ajatelkaa päättäjät Onkivettä ja sen ranta-asukkaita, älkääkä tehkö tyhmää ratkaisua. Toivon, että politiikka ei tule mukaan kuvioihin vaan kaikki puolueet ymmärtävät oman pitäjän edun, ettei kaunis järvi saastu.Se pitää säilyttää tuleville sukupolville.


kesämökkiläinen @ 07.11.2010 / 21:18:14
Jos tämä paskahanke toteutuu, Lapinlahti ui silloin suorastaan jätevedessä. Ei ole järkevää toimintaa kunnan puolelta. Ei heru ymmärrystä asian kannattajille.


Tontinomistaja Lehtoniemestä @ 04.11.2010 / 22:57:38
Hyvinvointi ei nouse laskemalla järveen jätettä.

Mieluummin nostamme veroja kuin verotamme puhdasta luontoa.


Rantatontin omistaja Lehtoniemestä @ 04.11.2010 / 20:36:13
Kauppis-Heikin päivistä lähtien Savossa on totuttu antamaan etuliitteen avulla humoristisia lempinimiä pitäjän mahtimiehille.

Tiedämme kaikki millä nimellä kunnanjohtaja Airaksista kutsutaan, jos yhteispuhdistamo toteutuu. Nimi on heti huulilla, mutta toivottavasti sitä ei tarvitse ottaa käyttöön.


Aune ja Kustaa Kujanpää @ 04.11.2010 / 19:29:48
Lapinlahden kunnan päättäjät herätkää!Ajatelkaa hyvät päättäjät oman kuntamme etua ja jälkipolvia, älkääkä ahneudessa tuijottako liiaksi rahan mahtiin.Yhteisellä suurpuhdistamolla on liian suuri haitta järven virkistyskäytölle ja loma-asutukselle. Tarvitaan oman kauniin järven säilyttäminen, että jatkossakin voidaan mainostaa niinkuin nytkin isoilla tienvarsimainoksilla:" Tontteja rantamaisemissa"


Tanja Marin @ 01.11.2010 / 11:17:07
Kukaan ei ole paikallista toimintaa tai yrityksiä millään tavalla ajamassa pois tai lisäämässä työttömyyttä.
Tahtotilamme koskee ainoastaan Onkiveden tulevaisuutta säilyttämällä kaiken sen mitä meillä jo on, mutta lisäämättä enää yhtään enempää sen pilaantumisen riskiä muiden kuntien jätevesillä.

Lisäämmekö jo huonossa kunnossa olevan järven riskiä saastua pahemmin?
Ajattelemmeko sen tulevaisuutta kokonaisuudessaan ja hoidamme oman kuntamme jätevedet asianmukaisesti ja samalla teemme Onkiveden eteen töitä.

Vai lisäämmekö ja otamme suoraan vastaan kaiken paskan minkä saamme muistakin kunnista ja katsomme vierestä kun jätealtaamme kasvaa ja annamme sen perinnöksi lasten lapsillemme.

Minkä verran matalapohjainen järvi jaksaa kantaa kun nytkään ei voi hyvin (lisäämmekö riskiä muiden paskavesillä?).

Mitä haluamme jättää tuleville sukupolville? Jätejärven vai järven jossa lapsen lapsetkin voivat vielä uida?

Olemmeko onnistuneet tähänkään mennessä parantamaan Onkiveden tilaa? Olisiko nyt aika puuttua ja tehdä oikeita päätöksiä turvataksemme Onkiveden tilan, ottamatta turhia lisäriskiä ja alkaa toimimaan Onkiveden veden laadun parantamisen eteen!

Me emme ehkä kerkeä nauttimaan puhtaammasta Onkivedestä, mutta sydämestäni toivon, että se mitä nyt teemme tässä ajassa on lasten lapsiemme tulevaisuus ja oikeus nauttia Lapinlahden Onkiveden rannalla kauniista ja puhtaista rantamaisemista.


Matti Karppinen @ 01.11.2010 / 11:00:56
Valion jätevedet puhdistetaan ihan niinkuin on sovittu ja Valiota vartenhan tätä meidän puhdistamoa nytkin saneerattiin ja laajennettiin.
Kyse on vain siitä halutaanko me puhdistaa myös koko Ylä-Savon jätevedet.


Tanja Hynynen @ 01.11.2010 / 08:00:28
Olisi kiva, että lapsilla (ja itselläkin) olisi tulevaisuudessa lähellä puhdas vesi, jossa uida. Näillä näkymin ei näin kuitenkaan taida olla! :(

Niille ihmisille, joille vesi ja esimerkiksi kalastus on tärkeää, eivät viihdy Lapinlahdella, koska Onkivesi on niin saastainen järvi! Tällaisia terveisin olen kuullut muutamilta ihmisiltä ja se on surullista.


Kati Tikkanen @ 31.10.2010 / 23:10:03
Rest in peace Onkivesi, mikäli tämä paskahanke toteutuu.


työtä vai uimarantoja @ 31.10.2010 / 22:28:25
ajetaan vielä valiokkiin pois saastuttamasta, olispahan ainakii puhtaat veet töttömien ryppee.


Matti Karppinen @ 31.10.2010 / 22:18:50
Jokainen kunta on vastuussa omista jätteistään. Ei meidän pidä Onkivettä uhrata Kiuruvetisten ja Iisalmelaisten rantatonttipulan eteen.
Onkivesi ei tule kestämään lisäkuormaa, eivätkä suurpuhdistamon lietteet mahdu nykyisille kompostikentille. Mehän hukutaan paskaan...


Heikki Tikkanen @ 31.10.2010 / 14:30:31
Koivuselkä on niin saastunut, ettei siellä pysty verkkokalastusta harrastamaan laisinkaan, kun verkot ovat täynnä sitä itseään.
Miksei nuottaporukka koskaan vedä nuottaa Koivunimeen, jossa ennen oli hyvät kala-apajat. Kyllä sieltä nytkin varmasti saisi lihavia kuhia, kun kunta ruokkii niitä jätöksillään.
Jos Lapinlahdelle vielä tuodaan muiden kuntien jätevedet, niin päästöt sen kuin suurenevat ja se taas johtaa Onkiveden lopulliseen tuhoon.


Erään nuoren näkökulma @ 31.10.2010 / 14:21:07
Varmasti jokainen paikallinen näki Onkiveden laadun viime kesänä. Vesi muistutti lähinnä hernekeittoa! Ei tehnyt mieli mennä siihen soppaan uimaan.


Pekka Turunen @ 30.10.2010 / 20:14:05
Olipahan Demarit tänään 30.11.2010 mustankahvipannun kera Lapinlahden torilla kyselemässä kansalaisten mielipiteitä paikkakunnalle tarjolla olevasta suur-jätevedenpuhdistamosta.96% paikalla käyneistä oli kielteinen kanta hankkeeseen ja minun kapean Lapinlahtelaistuntemuksen mukaan( 50 vuotta muistissa ) suurin osa kävijöistä oli muista puolueista, kuin asian puolesta taistelevia Demareita!


Esko Soininen @ 25.10.2010 / 16:21:27
Rukous
Anna meille kunnanjohtaja, joka ei hukuta meitä paskaan!


Tarja Tikkanen @ 24.10.2010 / 18:49:22
Onkiveden uimarannoilla ei pysty nykyään uimaan kesällä kuin muutaman kerran. Jos Lapinlahti hulluuttaan rakentaa yhteispuhdistamon niin riskit Onkiveden lopulliseen tuhoutumiseen ovat niin suuret, että pitää lähteä muualle Suomeen uimaan ja virkistäytymään.


Leena Martikainen @ 24.10.2010 / 15:21:38
Hajuhaitat, millä mittarilla ne on mitattu jäämään alle 2 km puhdistamolta? Ainakin meille asti hajut tulee vaikka miten se kiellettäis.

ja veden laatu, onko kukaan ottanut näytteitä tänä kesänä ku silimillä on nähty virtauksien menevän väärään suuntaan?
mittarit voi näyttää mitä näyttää, kyllä näppituntumaanki pittää pystyä luottamaan.


Pekka Turunen @ 23.10.2010 / 20:11:50
Onkivesi on jo tarpeeksi saastunut,syvänteet täynnä jo sitä itteensä.Virkistyskäyttö menetetty ja lisää pitäisi vaan saada jätöksiä koko Ylä-Savon alueelta,miksi kun oman kunnan tuotannostakaan ei pystytä huolehtimaan???


Jorma Ruotsalainen @ 22.10.2010 / 16:41:09
Matala Onkivesi ei kestä lisäkuormaa. Vesistön pistekuormitus kasvaa lähialueilla kestämättömäksi.

Ajankohtaista

EHDOKKAAT KUNTAVAALEISSA 2021:
Fröberg Kirsi, ravintolaesimies (sit.)
Hiltunen Mikko, ensihoitaja
Huttunen Jarmo, Kond.Evp
Jokiniemi Tanja, etsivä nuorisotyöntekijä, lähiesimies
Jäntti Jari, varastonhoitaja
Jääskeläinen Minna, sosionomi ( AMK)
Karkulehto Mervi, lähihoitaja (sit.)
Korhonen Irma, lastenohjaaja (eläkkeellä), yrittäjä
Kasurinen Juho Pekka, huoltoasentaja (sit.)
Marin Ville, ajoneuvoasentaja, opiskelija (sit.)
Rannio Jorma, ylikomisario (eläkkeellä)
Ruotsalainen Kari, varastonhoitaja
Ruotsalainen Jorma, koneasentaja (eläkkeellä)
Tikkanen Leena, myyjä
Vuohtoniemi Tarja, alue-esimies

 

Mukaan mahtuu vielä ehdokkaaksi🌹            Irma Korhonen, puh. 044 544 7733                                                            

 

 

Liity jäseneksi

Yhtenäinen ja elinvoimainen Lapinlahti

Demarilinkit

Yhteistyökumppaneita

Lapinlahti

Matti ja Liisa

Eläkkeensaajien Keskusliitto

Lapinlahden Sosialidemokraatit ry   |   Lukkarilantie 1265, 71960 Lukkarila   |   Y-tunnus: 0904126-3   |   Puh. 044 544 7733

 

Webbiriihi